twitter
www.osdm.info
rss

.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
2 dec

Pobjednički tim filmske priče” Iz djedine sehare” na IKT fimfestu, održanom nedavno u Novom Pazaru, danas je ugostila direktorica naše škole Vildana Ćurkić- Hodžić.

U srdačnom dočeku i uz bogatu trpezu, direktorica Hodžić je istakla da je Uprava škole uvijek spremna da podrži kreativnost učenika i osnaži njihova nastojanja da školu prezentuju na različite načine.

“Zadovoljstvo mi je da vam ugostim i čestitam na ovom izvanrednom uspjehu. Moji saradnici, vaši nastavnici i ja smo tu da vas usmjerimo i pomognemo da vaše odrastanje bude sadržajno i kvalitetno. Želim da nižete uspjehe u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima jer na taj način pokazujete da je OŠ ” Desanka Maksimović”” u Novom Pazaru vaspitno -obrazovna ustanova kojoj su vaši roditelji ukazali povjerenje. Koristim priliku da im se zahvalim na kontinuiranoj saradnji. Posebno mi je drago i što smo ugostili djeda Arifa Nicevića koji je dio vašeg uspjeha”, istakla je direktorica.

Ona je na kraju druženja sa pobjednicima IKTfilmfesta,uručila učenicima Povelje dobijene za pobjednički film.
Današnjem svečanom prijemu učenika odeljenja VII/3, na čelu sa razrednikom prof. Mithatom Lukačem,prisustvovala je i načelnica Školske uprave Mirsada Tripković koja je, uz čestitke učenicima, izrazila želju da ovi mladi ljudi, slijede svoje snove i upornim radom nižu uspjehe.

” Pokazali ste kako jedna topla ljudska priča može biti ekranizovana na dječiji način,što je bio i cilj prvog IKTfilmfesta u Novom Pazaru” rekla je načelnica Tripković.

Učenici i radnici naše škole se zahvaljuju Turističkoj organizaciji u Novom Pazaru i direktoru Dejanu Belojici i njihovom vodiču Kati Tiosavljević koja je učenike naše škole kroz šetnju gradom upoznala i upotpunila njihovo znanje o znamenitostima Novog Pazara.

I tako je ” Priča iz djedine sehare” uz “Pazarsku priču”, uz one koji vole i razumiju dječije stvaralaštvo dobila sasvim novu notu ohrabrenja da budemo jači i bolji jer znamo da imamo oslonac i ruku prijateljstva.

” Dijete možeš posmatrati,
ali mu nemoj na put stati
Što ga prije čovjekom smatraš,
prije će čovjek postati”

Hvala Vam odrasli svijete što nas na ovaj način motivišete da radimo i stvaramo.

Komentari isključeni za Pobjednički tim filmske priče” Iz djedine sehare”