twitter
www.osdm.info
rss

.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
22 okt

Osnovna škola Desanka Maksimović obeležila je dan škole 20. oktobar nizom aktivnosti. Na svečanoj sednici, na kojoj su prisustvovali direktori gradskih i seoskih osnovnih škola, predstavnici roditelja i biblioteke, direktor Munir Šabotić govorio je o tome kroz šta je sve ova škola prošla da bi, danas, posle 55 godina izgledala ovako. Nakon sednice, za sve prisutne organizovanje koktel, posle kojeg su svi otišli u Kulturni centar kako bi uživali u kulturnom umetničkom programu, koji su pripremili učenici ove škole.


Na današnji dan pre 55 godina osnovana je osnovna škola Desanka Maksimović tada pod imenom Stanika Radovanović Cana. Kako ističe direktor ove škole Munir Šabotić, radovi na izgradnji počeli su 1959. godine. A zvanično je otvorena 19. oktobra 1961. godine. Od tada pa do danas, kako je rekao Šabotić, mnogo se toga menjalo, pa čak i ime koje je 1993. godine promenjeno u Desanka Maksimović.

”Posle 2000 godine uloženo je mnogo u školsku zgradu da bi se poboljšali uslovi rada. Odrađena su dva vitalna projekta, izrada nove kotlare, gde su stvoreni povoljni uslovi za rad škole, kao i ukrovljavanje škole, postavljanje kosog krova koji olakšava rad škole. Preostaje još da se nabave i nastavna sredstva kako bi sve funkcionisalo kako treba. Takođe, dobili smo i donaciju od 7 miliona i 900 hiljada dinara za obnovu fasade škole kao i zamene grejnih tela”, istakao je Šabotić.

Na svečanoj sednici povodom dana škole, uručene su i zahvalnice. Posle nje zaposleni su organizovali koktel za sve prisutne goste. Osim toga, nastavnici i učenici pripremili su bogat kulturno umetnički program. Dvorana Kulturnog centra bila je popunjena do poslednjeg mesta, a svi prisutni su bili oduševljeni onim što su učenici pripremili.

A. Ademović

Komentari isključeni za Osnovna škola “Desanka Maksimović” obeležila dan škole FOTO-VIDEO