twitter
www.osdm.info
rss

.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
9 jun

Pouzdana škola za djecu sa smetnjama u razvoju olakšava im socijalizaciju, a njihovim roditeljima pomaže u procesu vaspitanja.

U svakodnevnom radu ekipa iskusnih defektologa u OŠ.” Desanka Maksimović” decenijama, stvara prijatnu atmosferu u kojoj se djeca od prvog do osmog razreda osjećaju sigurno i prihvaćeno.
“Kroz realizaciju savremenih i raznovrsnih logopetskih, psihomotornih i korektivnih vježbi, muzičkih, likovnih fizičkih aktivnosti, oblikujemo ličnost naših polaznika. Ljubav, strpljenje i tolerancija su nam na prvom mjestu”, ističu defektolozi.

U ovim odeljenjima djeca različitog uzrasta se, kroz primjere pomaganja, razumijevanja i međusobnog uvažavanja, uče zajedničkom životu bez obzira na razlike. Svakom djetetu je omogućen individualni razvoj kojim se podstiče kreativnost koja , najviše dolazi do izražaja na različitim zajedničkim kulturnoumjetničkim manifestacijama naše škole.

Veliku prednost u radu sa djecom defektolozi vide u manjem broju učenika

” To nam omogućava da se svakom djetetu maksimalno posvetimo, bolje upoznamo i prihvatimo jedni druge.Radimo individualno sa đacima prema njihovim mogućnostima,” ističu naši defektolozi.
Zahvaljujući finansijskoj i moralnoj podršci,djeca sa posebnim potrebama u našoj školi imaju obezbijeđen obrok, plaćene putne troškove, realizuju izlete, zajedničke proslave.

Najvažnije od svega je međusobno razumijevanje i razvijanje svijesti da je u razlikama sličnost i da živimo, radimo i stvaramo jedni sa drugima,a ne jedni pored drugih. To je najpouzdaniji pokazatelj kvalitenog sazrijevanja mladog naraštaja

Komentari isključeni za LJUBAV, STRPLJENJE I TOLERANCIJA