twitter
www.osdm.info
rss

.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
26 mar

Program je otvoren horskom kompozicijom „Zapjevajte i vi s nama“ i dečjom: „Zaljubiška“ (solista: Ajna Tafilović, II razred). Hor vodi nastavnica muzičke kulture Alma Murić, koja je i koordinator škole na Festivalu stvaralaštva mladih.

Dramom „Mi smo srećna porodica“, učenici VII razreda, na humorističan način i na primeru porodice, pokazali su nam da postoji uvek razlog za sreću uprkos različitim karakterima osoba koje deluju na jednom uzanom prostoru, različitih pogleda na život i na ono što nas okružuje.
Ahmed Jerebičanin, učenik V razreda, kazivao je poeziju Mike Antića ‒ „Nepovratna pesma, a Armin Spahić Saše Božovića ‒ „Rešio sam nekim sportom da se bavim“.

Učenici OŠ “Desanka Maksimović” su nam se predstavili i plesnim koreografijama (koreografija „Buđenje proleća“ i ples uz kompoziciju „Hajde da ludujemo“), zatim instrumentalnim izvođenjem („Valcer“, Edvard Grieg; na kaviru ‒ Emana Redžović), solo pevanjem (solista Fatma Koničanin), i još jednom su nas nasmejali, ovaj put učenici II razreda, skečom: „Kobajagi škola“, u kojem su učenici na učiteljicina pitanja „ko je Meša Selimović, Ivo Andrić i ostali pisci“ davali veoma smešne odgovore (“Ivo je bio zidar…”, “… prva ljubav moje mame” itd.), dok je učiteljica objašnjavala koliko je važno čitati.
Program su vodili: Esma Krlić, Mina Borojević i Omar Bogućanin.

Komentari isključeni za Festival stvaralaštva mladih 2022